Oldtimerfestival Axel 2019

Oldtimerfestival Axel 2019

Oldtimerfestival Axel 2019

Het nieuwe jaar is nog maar net gestart en vele evenementen dienen zich weer aan. Gelukkig heeft het Oldtimer festival in Axel al jaren een vaste plek op de agenda. Elk jaar op Hemelvaartsdag, dit jaar op 30 mei, wordt het festival georganiseerd. De locatie op en rond het parkeerterrein van Albert Heijn, de Markt en de naastgelegen openbare ruimtes in het centrum van Axel zijn weer de plaats van handeling.

Vorig jaar was de jeugd aan bod bij het festival met het thema supercars, dit jaar kiezen we een ander thema en wel de 2-wielers. Naast de oldtimer auto’s waarvan er max. 200 toegelaten kunnen worden, zijn er als vanouds de tractoren en vrachtwagens.

De organisatie is op zoek naar bezitters van oude fietsen, scooters, bromfietsen en motoren om naar Axel te komen en deel te nemen aan het festival. Er staan ongetwijfeld veel van deze voertuigen in de garage, maar het zou juist zo leuk zijn dat deze getoond worden. Het ligt in de bedoeling om een aparte ruimte in te richten voor deze tweewielers. Heb je zo’n voertuig en wil je dit laten zien aan het grote publiek? Neem dan contact met ons op via de website.

In de ochtenduren is er traditiegetrouw een puzzelrit en ’s middags wordt er weer een Concours d’Elegance gehouden. De organisatoren zijn er wederom in geslaagd om goed entertainment vast te leggen en de kramenmarkt, welke altijd veel publiek trekt, mag natuurlijk niet ontbreken. Ook het kinderplein op de Markt wordt wegens succes herhaald.

Naast de muzikale omlijsting van het festival, zorgt de organisatie van OTA ’s middags voor een fantastische band die tot ongeveer 20.00 uur de sterren van de hemel speelt. Daarna gaat het muzikale feest nog door bij de plaatselijke horeca!! Op het horecaplein zullen weer een aantal foodkramen staan, want ook aan de inwendige mens wordt gedacht. Zet 30 mei vast in je agenda en we verwelkomen je graag die dag in Axel!