Info

Beste oldtimer liefhebber, we zijn alweer toe aan de organisatie van het 34e Oldtimer Festival in Axel.

Het is elk jaar opnieuw weer een uitdaging om het festival iets extra’s mee te geven en de laatste jaren doen we dit met thema’s.
U herinnert zich ongetwijfeld nog de vele mooie tweewielers die afgelopen jaar in Axel acte de présence gaven. We waren weer erg in onze nopjes met de komst van onze zuiderburen op de bijzondere fietsen. En wat te denken van de scooterclub die zich er aan waagde om op een parcours zo langzaam mogelijk te rijden wat dan weer bepalend was voor de  puntentelling? Wie meer van snelheidsmachines hield kon zich bijzonder vermaken in de stand van de race motoren. Kortom, een thema wat velen heeft doen genieten en daar doen we het voor.

Dit jaar gaan we voor zwaar geschut, het thema  is deze keer transport. En dan in de breedste zin van het woord, denk hierbij aan een transportfiets of bakfiets, een bestelauto of een pick-up.
Maar uiteraard verwelkomen we ook de grotere jongens!
Om dit thema kracht bij te zetten krijgen we een groep vrachtwagens, bijeen gebracht door St.-Paul Smart Cheese Solutions  uit Sint Jansteen, op bezoek. Grote auto’s nemen nu eenmaal veel plek in beslag en daarom hebben we besloten om éénmalig het festivalterrein uit te breiden naar de Buitenweg. Op het voormalig CITO terrein zullen deze prachtige auto’s opgesteld worden.
En omdat het totale festival terrein hierdoor erg groot wordt, zullen we ook zorgen voor extra horeca zodat u geen dorst of honger hoeft te hebben!
Wie te weinig tijd heeft om alles op eén dag te bekijken kan de dag na het festival nog extra genieten van de vrachtwagens. Zij zullen die dag nog een rondrit door Zeeuws Vlaanderen maken.

En of dit allemaal nog niet genoeg is komt er in de Molenstraat en op het pleintje rond de molen een kunstmarkt welke georganiseerd wordt in nauwe samenwerking met de Axelse galerie de Zwarte Kat, gevestigd in de Noordstraat. Eigenaresse Rinneke van Looveren is erg goed thuis in de kunstwereld en zij gaat er alles aan doen om kunstenaars van hoog niveau hier bij elkaar te brengen.

Binnenkort ontvangt u de uitnodiging om in te schrijven en we hopen natuurlijk dat u daar weer gehoor aan gaat geven. Mocht uw naam niet in onze mailinglijst staan, dan kunt zich ook via de website aanmelden.
Het is een Oldtimer festival, maar als organisatie blijven we ons best doen om steeds te veranderen zodat we elk jaar opnieuw een fris evenement kunnen presenteren. Er is weer volop entertainment, muziek, marktkramen, gezellige terrassen en natuurlijk vele prachtige voertuigen  waar u, zowel als bezoeker of als deelnemer, volop van kunt genieten.

We zien u graag op Hemelvaartsdag, 26 mei 2022 in het centrum van Axel!

Namens het bestuur van OTA,

Wout den Doelder, voorzitter